غفلت مانع ارتقای معنوی انسان است| عصبیت جاهلانه دنیا و آخرت را نابود می کند
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری رسا، آیت الله محمد مهدی شب زنده دار عضو فقهای شورای نگهبان در درس اخلاق خود در دانشگاه علوم اسلامی رضوی با تأکید بر استفاده انسان از فرصت های معنوی گفت: یکی از مشکلات انسان غفلت است.
وی افزود: انسان در جریان عادی زندگی از بسیاری از نعمت های خداوند غافل است چون به نعمت ها عادت کرده است و عادت یکی از اسباب غفلت به شمار می رود، در اسلام برای غفلت زدایی و این که انسان به مرکز عالم و هستی توجه پیدا کند برنامه هایی قرارداده شده که تمام رمز و راز ترقی انسان به اتصال به آن مبدأ است، تمام ترقی انسان این است که لایه های ظلمانی بلکه نورانی را کنار بزند و به معدن عظمت برسد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که حاجب های بین انسان و معدن عظمت تنها ظلمانی نیست بلکه شامل موارد نورانی هم می شود، اظهار داشت: علم از موارد نورانی است اما گاهی همین نور مانع از توجه انسان به معدن عظمت می شود یعنی انسان آنچنان به خود مسائل علم می پردازد که از موضوعات دیگر غافل می شود.
وی ادامه داد: وقتی هنوز انسان به مقامات بالا دست نیافته ممکن است که توجه به یک موضوع، او را از جهات دیگر مانع شود اما مقاماتی وجود دارد که انسان دیگر این چنین نخواهد بود و بزرگان ما از این مقام بهره مند بودند.
آیت الله شب زنده دار با بیان این که برخی رخدادها انسان را از غفلت خارج می کند، ابراز داشت: اسلام از فرصت های گوناگون استفاده می کند تا انسان از غفلت خارج شده و به سوی عبادت و دعا برود.
وی عنوان کرد: یکی از مواردی که انسان را از غفلت دور می کند دحوالارض است، در همه حالات باید به توحید و قدرت حضرت حق توجه کنیم یعنی سرمایه مهمی که راز و رمز ارتقای انسان است، تنها راه ارتقای انسان این است که به صفات جمال و جلال الهی توجه کند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به زندگانی حضرت ابراهیم و مقابله های کوکورانه با ایشان خاطرنشان کرد: عصبیت های جاهلانه نسبت به یک موضوع و رفتار اجتماعی مانع از خضوع انسان در برابر استدلال و فطرت می شود.
وی اضافه کرد: گاهی انسان به دلیل همین عصبیت و جاهلیت دنیا و آخرت خود را نابود می کنند، ولایت این است که با انسان های کاملی که می توانند دست ما را بگیرند و بالا بکشند مرتبط شویم، ائمه طاهرین(ع) رفیق راه بلند هستند و برای ارتقا و رسیدن به مقامات نیاز به اهل بیت(ع) داریم؛ باید از فرصت ها استفاده کنیم و تا می توانیم خود را به اهل بیت(ع) متصل کنیم.